Chia sjemenke jeftinije i 50%

Za ljubitelje Chia sjemenki ovo je najisplativija kupnja. Vrhunski brend, a najniža cijena.  Kupujte direktno od proizvođača.

Praktično dobijete 454 grama chia sjemenki za samo 10,99$. Koliko bi platili pola količine u drugim dućanima.

Chia sjemenke 100% čistoće, 454 grama

Za samo 10,99$  + 4,7$ dostava

Pri učlanjenju i prvoj narudžbi imate dodatnih 5$ popusta. Kliknite na link sa kodom za popust, registrirajte se besplatno i štedite

http://goo.gl/YJ36FO

Kupite dvije vrećice po cijeni od samo 19,99$ i dodatno uštedite.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Chia sjemenke

Chia potječu iz Srednje i Južne Amerike,
 
Za Asteke i Maje čija sjemenke su bile glavni izvor biljne hrane zajedno s kukuruzom, grahom i amarantom još 3500 godina prije naše ere. Od njih su proizvodili ulje, koristili ih kao osnovu za boje i ukrašavanje tijela, ali i u medicinske svrhe – za liječenje bolova u zglobovima i za poticanje lučenja tekućine.
 
Chia (čija) sjemenke mnogi nutricionisti smatraju čudesnom namirnicom, neki čak superhranom broj jedan u svijetu, jer sadrže dvaput više bjelančevina od svih drugih sjemenki i žitarica, pa su izvrstan izvor proteina kod vegana i vegetarijanaca.

Jedna chia sjemenka sadrži sve esencijalne aminokiseline - osam puta više omege-3 od lososa, šest puta više kalcija od mlijeka, tri puta više željeza od špinata, petnaest puta više magnezija od brokule, šest puta više bjelančevina od graha, četiri puta više fosfora od neobranog mlijeka i dvaput više kalija od banane, a odličan su izvor vlakana.
 
 
 
Dodavanje chia sjemenki u svakodnevnu prehranu povećava se nutritivnu vrijednost vaših jela. Jednostavno ih pospite po različitim vrstama jela, kao što su juhe, salate, krumpir, sladoled, pahuljice ili bilo što drugo s čime ih želite pomiješati. Sjemenke imaju lagani orašasti okus i vrlo lako će se stopiti s okusom ostalih namirnica
 
 
 
Pomažu kod dijabetesa
Chia je potencijalni prirodni lijek za dijabetes tipa 2, koji se  istražuje u mnogim laboratorijima svijeta. Želatinasta ovojnica koju sjemenka chije razvije u doticaju s tekućinom može spriječiti naglo povećanje glukoze u krvi.

Poboljšavaju zdravlje krvnih žila
Dokazano je da sjemenke chije podižu “dobri kolesterol“ (HDL), dok snizuju “loši kolesterol“ (LDL) i trigliceride.

Štite probavu i čiste crijeva
Samo jedna porcija (3 žličice ili oko 30 grama) sjemenki chije sadrži 11 grama vlakana - trećinu preporučene dnevne doze za odrasle. 

Snabdijevaju zalihama omege-3
Sjemenke chije pune su omega-3 masnih kiselina (gotovo 5 grama po porciji). Ove masne kiseline važne su za zdravlje mozga i zglobova.

Jačaju zube i kosti
Porcija sjemenki chije sadrži 18 posto preporučene dnevne doze kalcija.

Opskrbljuju kvalitetnim bjelančevinama Sjemenke chije izvrstan su izvor bjelančevina za vegetarijance i ne sadrže kolesterol. Jedna porcija ovih supersjemenki ima 4,4 grama proteina

Poboljšavaju san
U sjemenkama chije nalazi se triptofan - poznata aminokiselina koja poboljšava san, pomaže u reguliranju apetita i podiže raspoloženje.

Potpomažu mršavljenju
Zbog visokog udjela vlakana i proteina, kao i vrijednih nutrijenata, chia sjemenke posebno se preporučuju osobama koje žele smršavjeti.


Nema komentara:

Objavi komentar