Ekstrakt lista masline jeftinije i 60%

Ekstrakt lista masline

Ovo je moj prvi susret sa ekstraktom lista masline i oduševljen sam.  Preparat m je stigao za 14 dana.  oduševljen sam kvalitetom i djelotvornošću.  Preporučam ga svima. 

Vrhunski preparat, a po najnižoj cijeni na tržištu.

Ekstrakt lista masline 120 kapsula po 750mg.

za samo  13,99$ + 4,7$ dostava

Naravno pri prvoj kupnji na Pipingrocku imate i 5$ dodatnog popusta.

Kliknite na link sa kodom za dodatnih 5$ popusta pri prvoj kupnji na pipingrocku i uštedite:

http://goo.gl/Ls8cei

  • Poštarina 4,7$.
  • Preparati stignu za 14 dana!!!!
  • Plaćanje karticom ili Paypalom. 
---------------------------------------------------------------------------------------------

Također pogledajte i tekući ekstrakt lista masline bez alkohola,  59 ml. Bočica s kapaljkom.

Za samo 6,99$ + 4,7$ dostava

Kliknite na link sa kodom za dodatnih 5$ popusta pri prvoj kupnji na pipingrocku i uštedite:

http://goo.gl/7Ehh2b

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ekstrakt lista masline informacije sa neta


Ekstrakt maslinova lista, dobiven od svježeg lista masline, pospješuje daleko bolju iskoristivost aktivnih komponenata. Osim puno biljnih hranjivih sastojaka i vrlo učinkovitog sastojka oleuropeina, ima još najmanje 11 drugih, važnih antioksidanata. Svaki pojedini antioksidant nudi organizmu specifične zdravstvene prednosti, a izbalansirana sinergija svih aktivnih sastojaka daje  posebnu snagu.

Analize su također pokazale da  ekstrakt maslinova lista ima četverostruku antioksidativnu vrijednost vitamina C i otprilike dvostruku antioksidativnu vrijednost zelenog čaja i ekstrakta koštica grožđa, koji su vrlo popularni antioksidansi.

   Da bismo zaštitili više od 100 aktivnih komponenata, kombinirali smo različite kritične procese. Naše masline rastu na bio-zemlji, koristimo isključivo humus koji prerađuju kalifornijske gliste, te navodnjavamo zemljište samo istom vodom. Kombiniramo ubiranje lista u rano jutro s prijevozom svježe ubranog lista masline neposredno nakon berbe i završnim procesom obrade, te potpuno kontroliramo proizvodnju, od sadnje maslina i rasta lišca do pakiranja.

Tekući oblik učinkovitiji je od kapsula jer tijelo lakše apsorbira ekstrakt maslinova lista kad se uzima oralno. Tekući ekstrakt maslinova lista, osim što se uzima oralno, ima i dodatnu mogućnost vanjske primjene na kožu.

Ekstrakt maslinova lista stoljećima se koristio u mnogim kulturama, a suvremeni znanstveni svijet detaljno ga je proučio. Danas je poznato da ekstrakt maslinova lista učinkovito pomaže ne samo u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita, već se pokazalo da ima i niz drugih pozitivnih efekata.
 
POVIJEST I RAZVOJ KORIŠTENJA EKSTRAKTA LISTA MASLINE
 
            Najranija poznata uporaba lista masline u medicinske svrhe čini se da potječe od drevnih Egipćana. U njihovoj se kulturi list masline smatrao simbolom nebeske moći. Slijedom toga koristili su ekstrahirana ulja tog lista kao dio rituala mumifikacije svojih kraljeva.
            Dakako, i mnoge su druge kulture koristile list masline (kao i drvo i plod) za prehrambene i medicinske namjene. Posebice u mediteranskim kulturama, list masline korišten je za liječenje niza zdravstvenih problema, uključujući infekcije, groznicu i bolove.
            List masline prvi se put formalno medicinski spominje prije otprilike 150 godina. Godine 1854. Pharmaceutical Journal iz Velike Britanije donosi sljedeći jednostavan recept Daniela Hanburyja: "Kuhati šaku lišća masline u četvrt galona vode dok mu se volumen ne smanji na polovicu. Piti jednu čašu svakih 3 do 4 sata dok groznica ne prođe." Autor tvrdi da je 1843. napravio učinkovitu tinkturu i uspješno ju koristio. Ta se metoda dugo upotrebljavala u Engleskoj za liječenje bolesnih povratnika iz kraljevskih kolonija u različitim tropskim dijelovima svijeta. Autor izvještaja bio je uvjeren da je gorka supstanca u lišću ključni ljekoviti sastojak.
            U kasnom devetnaestom stoljeću, znanstvenici koji su proučavali ljekovita svojstva lista masline izdvojili su fenolski sastojak kome su dodijelili ime „oleuropein“. Većina istraživača smatrala je da je taj sastojak najzaslužniji za ljekovita svojstva lista masline. Godine 1962. talijanski je istraživač objavio da oleuropein snižava krvni tlak u životinja. To je potaknulo niz istraživačkih djelatnosti okrenutih k listu masline i njegovu potencijalu kao sredstvu liječenja.
            Rezultati istraživanja provedenih u to vrijeme bili su obećavajući. Europska testiranja potvrdila su otkriće da je oleuropein u stanju sniziti krvni tlak. Uz to, rezultati su nagoviještali da također pozitivno utječe na protok krvi, da može spriječiti grčeve crijevnih mišića te ublažiti aritmiju.
            Tada je istraživački tim iz Nizozemske uspio izolirati aktivni sastojak oleuropeina, tvar naknadno prozvanu elenolska kiselina.
            Ta i druga istraživanja navela su Upjohn, veliku američku farmaceutsku tvrtku, da istraži sposobnosti elenolske kiseline u borbi protiv virusa. Do kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, Upjohn je uspio pokazati kako je elenolska kiselina uistinu u stanju zaustaviti rast virusa. Štoviše, elenolska kiselina bila je tako moćna da je zaustavila svaki virus na kojem je bila testirana. Najvažnijom se pokazala sposobnost elenolske kiseline da se suprotstavi grupi virusa poznatih po tome što uzrokuju običnu prehladu u ljudi.
            Uz navedena istraživanja počelo se javljati zanimanje i za drugi oblik elenolske kiseline, kalcij elenolat, i njegova ljekovita svojstva. Laboratorijska istraživanja pokazala su da je kalcij elenolat bio u stanju boriti se protiv virusa, bakterija i parazitskih agensa. Štoviše, ta tvar djelovala je tako dobro da su istraživači naposljetku utvrdili da je ne samo učinkovita, već također potpuno sigurna i neotrovna, čak i u velikim količinama.
            Ti rezultati vodili su daljnjim istraživanjima, uključujući testiranja na životinjama. Tu su se znanstvenici susreli s nečim neočekivanim. Dok su životinje dobro podnosile testiranu tvar, ona se također vrlo brzo vezivala za bjelančevine u krvi kada je jednom bila unesena u tijelo. Istraživači su naposljetku zaključili da ju taj proces vezivanja u biti čini neučinkovitom. Usprkos daljnjim istraživanjima, svi pokušaji da se razvije i odobri farmaceutski lijek protiv virusa i bakterija bili su zaustavljeni.
            Posljedica toga bila je da nije došlo do razvoja patentiranog antivirusnog lijeka (i do trenutka kada je ovo pisano ne postoje patentirani antivirusni lijekovi). Usprkos tome, zanimanje za list masline i njegove moćne sastojke nastavilo se, uglavnom u Europi. Do danas se došlo do nekoliko vrlo obećavajućih otkrića. Ona između ostalog uključuju:
 
  • Farmakolozi pri Sveučilištu u Granadi otkrili su da ekstrakt lista masline može pridonijeti opuštanju arterijskih stijenki. Osim što djeluje kao preventiva srčanih bolesti, to otkriće također sugerira da se ekstrakt lista masline može pokazati kao prekretnica u borbi protiv hipertenzije (visokog krvnog tlaka). Druga istraživanja podupiru ideju da ekstrakt lista masline snižava povišeni krvni tlak te stabilizira razinu šećera u krvi, što je od potencijalnog interesa za oboljele od dijabetesa.
  • Jedan tim istraživača zaključio je da oleuropein može biti u stanju deaktivirati bakterije tako što razlaže vanjsku ovojnicu pojedinačnih stanica.
  • Istraživači na Milanskom sveučilištu ustanovili su da oleuropein inhibira oksidaciju lipoproteina niske gustoće, takozvanog „lošeg kolesterola“ koji djeluje na stvaranje raznih vrsta srčanih oboljenja. Izgleda da to otkriće potvrđuju i daljnja istraživanja koja nagoviještaju da oleuropein može sadržavati vrijedna antioksidativna svojstva.
 
            Ta i druga otkrića nude uzbudljive mogućnosti u svijetu zdravstva. Istraživači u Americi sada ponovno ozbiljno razmatraju ekstrakt lista masline, a proizvodi vezani uz njega pune police prodavaonica zdrave hrane. Čini se da taj novi biljni lijek ima budućnost koja obećava.
 

Nema komentara:

Objavi komentar