Lecitin jeftiniji i 60%

Prvi preparat koji me je oduševio kupljen na pipingrocku za neznatnu cijenu.
Jako sam zadovoljan sa ovim lecitinom od suncokreta.

Preporučam vam lecitin od suncokreta 1200mg, 100 laganih kapsula

Za samo 5,49$

Cijena dostave je samo 4,7$.  Kupite više pakiranja ili kombinirajte sa preparatima koji su na akciji i neka vaša ušteda bude potpuna:
Naravno kliknite na link sa kodom za dodatnih 5$ popusta pri prvoj kupovini  i uštedite:

http://goo.gl/PpzZkB

 Prema mom iskustvu dostava je u roku od nekih 14 dana.
  • Poštarina 4,7$.
  • Preparati stignu za 14 dana!!!!
  • Plaćanje karticom ili Paypalom. 

Kupio sam i lecitin od suncokreta, 1200mg, 90 kapsula za samo nevjerovatnih  2,29$.

----------------------------------------------------

Lecitin

Lecitin je prirodni izvor kolina i inozitola u njihovoj visoko apsorbirajućoj formi fosfolipida. Lecitin je neophodan za sintezu acetilkolina, glavnog neurotransmitera pri moždanim funkcijama.Važan je sastavni element velikog dijela mozga, moždanih ovojnica, te ovojnica leđne moždine i živaca, čime direktno utječe na kognitivne funkcije.


 

Lecitin je masna tvar koja se nalazi u mnogim vrstama hrane biljnog i životinjskog podrijetla, uključujući jetru, jaja, soju, kikiriki i pšenične klice.

Lecitin je prirodna tvar i najbolji izvor kolina, bitne komponente koja hrani mozak i pospješuje pamčenje. Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije.

Tijelo nam samo signalizira kada je razina lecitina u organizmu preniska - bol u zglobovima prilikom kretanja ili zaboravljanje samo su neki od znakova. Za vrijeme iscrpljujućih napora i stresova troši se mnogo lecitina, a troši se i mnogo prijenosnika-acetilkolina koji se stvara iz lecitina. Lecitin se dodatno troši i na druge funkcije.
 
Lecitin deluje kao emulgator masti i na taj način omogućava lakše matabolisanje i sprječava nakupljanje masti na zidovima krvnih sudova, u jetri, taloženje u masnom tkivu. Deluje na stimulaciju centara za memoriju, jer jedna njegova komponenta, inozitol, učestvuje u građi moždanih stanica. Deluje na smanjenje ili potpuno uklanjanje bolova u zglobovima, u tom slučaju se može koristiti i u znatno većim dozama.
 
Njegov nedostatak uzrokuje pojavu raznih degenerativnih neuroloških poremećaja. Lecitin povoljno djeluje na smanjenje razine kolesterola, štiti kolesterol od oksidativnih procesa, sprječava stvaranje žućnih i bubrežnih kamenaca te pomaže detoksifikacijske procese i zdravlje jetre.

Posebno je izražen njegov učinak na povećanje izdržljivosti prilikom sportskih opterećenja zbog snažnije neuromuskularne inervacije.
 

Lecitin nije lijek nego dodatak hrani. Za njega nije utvrđena dnevno preporučena doza (ADI).
Mala doza od 1.5 do 2.7 g na dan ima preventivno značenje, odnosno popunjavanje eventualno deficitnog unošenja hranom i nadoknade pri jačem trošenju. Ipak, smatra se da je granica primjene do 10g po kilogramu težine na dan.
 
GLAVNI KORISNI UČINCI: Lecitin i kolin osobito mogu pomoći kod bolesti žučnog mjehura i jetre. Lecitin je jedan od glavnih sastojaka žuči (tvari koja sudjeluje u probavi masnoća) i zna se da njegova snižena razina potiče nastanak žučnoga kamenca. Nastanak toga kamenca, dakle, može se spriječiti uzimanjem dodataka prehrani s lecitinom ili fosfatidil-kolinom, njegovim pročišćenim ekstraktom, kecitin može biti koristan i za jetru: desetogodišnje istraživanje pokazalo je da lecitin sprečava nastajanje teškog ožiljkivanja i ciroze jetre kod babuna koji su konzumirali alkohol.


1 komentar:

  1. To je lepo objašnjeno ali nema činjenica, koje su njegove nutritivne vrednosti???

    OdgovoriIzbriši