Ulje crnog kumina kima jeftinije i 50%

Evo prave uštede za sve ljubitelje hladno prešanog  ulja od crnog kumina (kima). 

Vrhunske kvalitete direktno od proizvođača. 
305 recenzije kupaca: ocjena 4,7 od 5.

Hladno prešano ulje crnog kima (kunina), 473 ml, boca


Za samo 21,99$

Pri učlanjenju i prvoj narudžbi imate dodatnih 5$ popusta. Kliknite na link sa kodom za popust, registrirajte se besplatno i štedite

http://goo.gl/L7zeUM

Prema mom iskustvu naručeni preparati su stigli za 14 dana. Dostava je 4,7$.

----------------------------------------------------

Crni kim (kumin) informacije sa interneta

Mnogi narodi bliskog i srednjeg istoka smatraju crni kim svetom ili čudotvornom biljkom. Ovome se nije čuditi pošto se biljka spominje i u Bibliji. Postoji vjerovanje da je i prorok Muhamed je kazao da je crni kim lijek za sve bolesti osim smrti.  Na srednjem i bliskom istoku crni kim se smatra za vrlo snažno antikancerogeno sredstvo
 
Crni kim se preporučuje:
 
 • za jačanje imuniteta
 • kod kroničnog kašlja
 • kod alergija i astme
 • kod kožnih bolesti
 • kod bolesti želuca


 • Crni kim, čorokot ili čurekot (lat.: Nigella sativa) je cvjetna biljka iz porodice Ranunculaceae porijeklom iz jugozapadne Azije, koja nije u srodstvu sa kimom. Pravi čurekot je jednogodišnja zeljasta biljka. Naraste do 40 cm. Ima nazubljene, perjaste listove i svijetlo-plave cvjetove.

  U zemljama Orijenta koristi se više od 2000 godina kao ljutkasti začin i u medicini. Ukusom podsjeća na sezam i kim. Njegovim sjemenkama se, naročito u azijskim zemljama, posipaju peciva. Tamo je poznat pod imenom "black onion seed". U upotrebi je i ulje dobiveno od sjemenki hladnom destilacijom. Koristi se u liječenju različitih bolesti, kao što su probavne tegobe i nadimanje, oslabljene funkcije jetre, migrena, jača vitalnost organizma, protiv iscrpljenosti i upala. Poboljšava probavu i apetit, pospješuje znojenje i snižava tjelesnu temperaturu. Odstranjuje parazite (gliste), dobar je lijek protiv bakterijiskih, gljivičnih i virusnih oboljenja i krvarenja (epistaksa i hemofilija), te kancerogenih oboljenja. Smanjuje nivo šećera u krvi, diuretik, pospješuje lučenje mlijeka kod dojilja, reguliše hormone rasta, snižava kolesterola u krvi, liječi upalu nosnih šupljina, suhog kašlja, bronhijalne astme i gripe. Koristi se i kao afrodizijak.
   

  Veliki prirodni izvor omega-6 i 9 .
  Najkvalitetniji crni kim sadi se u oazama arabijske pustinje u Egiptu gdje u svome prirodnom, toplom,oborinama siromašnom staništu ostvaruje idealan kemijski sastav. Sastojci ulja crnog kima  najzaslužniji za njegovu ljekovitost su eterično ulje timokinon i α-hederin koji su odgovorni za antihistaminski, antioksidativni, antiinfektivnii bronhodilatatorni učinak. NJihov udio u sastavu nije isti u svakom ulju te ovisi o kvaliteti sjemena i načinu prerade ulja.

  Nema komentara:

  Objavi komentar