Sveti bosiljak Tulsi jeftinije 60%

Evo još jedan vrhunski preparata na bazi ayurvede, a od jedne od najcjenjenijih indijskih biljaka.  Direktno od proizvođača, a bez posrednika kupite po nevjerovatno niskoj cijeni.


Sveti bosiljak 400 mg Tulsi

za samo  4,49$

Naravno kliknite na link sa kodom za 5$ dodatnog popusta pri prvoj kupovini i besplatno se registrirajte te štedite:

http://goo.gl/MrctHz

  • Poštarina 4,7$.
  • Preparati stignu za 14 dana!!!!
  • Plaćanje karticom ili Paypalom. 
---------------------------------------------------------------------------

Tulsi - sveti bosiljak


Tulsi se od običnog bosiljka razlikuje izgledom i okusom. Može biti crvene ili zelene boje, te je puno intenzivnije arome.

Ayurvedski tekstovi opisuju sveti bosiljak kao stup holističke biljne medicine, nazivajući ga „eliksirom života“, a u mnogim hinduističkim religijskim tradicijama koristi se u znak štovanja boga Krishne.
 
Sveti bosiljak ili Tulsi (lat. Ocimum sanctum) u Indiji smatraju najsvetijom biljkom svijeta, biljkom koja ima iscjeljujući, pročišćavajući i vrlo pozitivan fizički, suptilni i duhovni efekt na osobe i okruženje, koji postiže u kratkom vremenu.
 
Sveti bosiljak se koristi prilikom tretmana mnogih bolesti kao što su, kao što su prehlada, groznica, grlobolja, kašalj, bronhitis, astma, bubrežni kamenci i srčani problema. Biljka je izvrstan tonik za živce, a poznato je i da povećava moć memorije te mentalne sposobnosti. Također je poznato oslobađa od stresa.
 
U indijskoj kulturi ona ima svoje posebno mjesto zbog svoje suptilne moći zaštite i pročišćavanja te mnogi indijci (posebno jogiji i duhovnjaci) oko vrata nose ogrlicu načinjenu od perlica napravljenih od njenog stabla. Kažu da ta ogrlica štiti od svih negativnih utjecaja dok u isto vrijeme poboljšava sve pozitivne energije i duhovni napredak.
 
Listovi Svetog bosiljka nazivaju se i nervnim tonikom, a dokazano smanjuje razinu stresa i izoštrava pamćenje. Čaj od listova uklanja sluz iz bronhija, jača stjenke želuca i izaziva obilno znojenje što dovodi do izlučivanja štetnih stvari iz organizma.

Temperatura i prehlada
Kod groznica i visoke temperature ispija se čaj od listova bosiljka, a vjerovali ili ne, štiti od oboljenja kao što su malarija i denga groznica. Uvarak od lišća kuhanim u vodi, mlijeku i s kardamom prahom snižava temperaturu ili u obliku tekućeg ekstrakta koji se kapa u vodu, sok ili čaj.

Pluća
Zbog svojih antibiotskih svojstava, vitamina C te spojeva koji su prisutni u eteričnim uljima, Tulsi je učinkovit u liječenju plućnih infekcija te znatno umanjuje štetu na plućima nastalu zbog pušenja.

Srce
Bogat je antioksidansima, kao što je eugenol, koji štite srce od štetnog djelovanja slobodnih radikala.
Eugenol je vrlo koristan i u smanjenju razine kolesterola u krvi zbog čega ima blagotvoran učinak na bolesti srca.

Stres
Nedavne studije pokazale su da listovi svetog bosiljka igraju
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar