Sušeni mango jeftinije i 50%

Za sve ljubitelje manga ovo je najpovoljnija mogućnost da uštede:

Sušene kriške manga u vrećici, 454 grama

Za samo 4,99$ + 4,7$ dostava
      
Kliknite na link sa kodom za dodatnih 5$ popusta pri prvoj kupnji na pipingrocku i uštedite:

http://goo.gl/iyGbIC
  • Poštarina 4,7$.
  • Preparati stignu za 14 dana!!!!
  • Plaćanje karticom ili Paypalom. 

-------------------------------------------------------------------------------

Mango informacije sa interneta

Mango (Mangifera indica) se smatra najstarijim voćem, u  Indiji se uzgaja preko 5000 godina. Smatra se da je  Buda sjedio upravo ispod drveta manga kad je doživio prosvjetljenje, pa se mango i danas koristi u mnogim obredima u Indiji.Kada je počeo da se gaji plod manga je bio veličine šljive i ne baš prijatnog ukusa. Danas plodovi manga mogu biti teški i više od dva kilograma, a drvo može da rađa plodove i do 100 godina. Plod je kruškolikog oblika, iako ga Tajlanđani zovu tropska breskva. Sadrži vitamine B i C i dosta željeza. Postoji oko 500 sorti manga, a boja mu varira od zelene preko crvene do žute i narandžaste. Ukus mu je mješavina ukus ananasa i kajsije. Može dugo da ostane i van frižidera, u posudi na stolu.Tajlanđani ga jedu kao dodatak ribljem umaku, ili začinjen palminim šećerom. Uobičajeno je da se služi isječeno na kriške.


Mango je nadaleko poznat kao "kralj voća", a to nije bez razloga. Bogat je aminokiselinama, vitaminima C i E, flavonoidima, beta karotenom, niacinom, kalcijem, željezom, magnezijem i kalijem.

Mango sadrži vitamine A, B, C, E i K, a bogat je i kalijem, bakrom i esencijalnim masnim kiselinama, dok je kora izrazito bogata vlaknima, što pomaže pri reguliranju probave.

Zbog svih svojih dobrih sastojaka, mango je dobrodošao u prehrani tijekom sva 4 godišnja doba, ali nažalost kod nas je još uvijek nedovoljno korišteno voće.

Znanstveno je potvrđena uloga manga u prevenciji anemije, u kontroliranju krvnog tlaka i jačanju imunog sustava.
 
 
Zdravo srce
U prošlosti je sirovi mango natopljen u vodi bio lijek za srčane bolesti poput moždanog i srčanog udara. Sve što se moralo učiniti bilo je potopiti zeleni mango u vodi u zemljanom loncu, a zatim ga piti. Mango je anti-diuretik koji pomaže tijelu da otpustiti toplinu i smanjuje pritisak na srce.
 
Akne
Mango je vrlodobar za kožu. Ne samo da liječi akne, već također uklanja tamne mrlje. Maske za lice od manga su vrlo popularne, posebno u ljetnim mjesecima, kada rashlađuju kožu.
 
Rak
Mango sadrži antioksidanse. Ovi antioksidansi vam pomažu u borbi protiv raka i starenja. Dobar za zdravlje očiju, mango ima vrlo visoke količine vitamina A. A svi znamo da je vitamin A neophodan za zdrav vid. Jedan mango na dan ispunjava 20 posto potrebe za vitaminom A.
 
Snižava holesterol
Mango snižava loš holesterol iz srca i krvnih žila. Ljudi koji imaju visok krvni prtisak ili poremećaje srca mogu uživati u zdravim prednostima manga.
 
Nizak glikemijski indeks
Iako je mango sladak, on nema visoki glikemijski indeks. To znači da ako jedete mango, razina šećera u krvi neće odmah rasti.
 
Jača imunitet
Mango sadrži i vitamin C i stoga jača vaš imunitet. Zeleni mango je vrlo zdrav za ljude koji su skloni kašalju i prehladi
Afrodizijak
Mango imaju dosta vitamina E u sebi. To je dobro poznata činjenica da namirnice koje imaju vitamin E su vrlo dobre za vaš ljubavni život. Štoviše, mango je uvijek prikazivan kao plod ljubavi.
 

Nema komentara:

Objavi komentar